Op donderdag 21 november 1957 werd de nieuwe Melkfabriek feestelijk geopend. Burgemeester Boot haalde een hendel over, waarna er op een landkaart van het Gooi en Eemland een melkfles per gemeente verscheen. Alle vijftien aanwezige burgemeesters werden van harte uitgenodigd om met een rietje uit ‘hun’ melkfles te drinken.

Dit gebeurde onder het toeziend oog van Geertruida Griet, volgens een verslaggever van Het Parool  ‘een prachtige melkkoe uit Laren’. Ze werd binnengeleid over een speciaal voor haar neergelegde loper en het Hilversumse politiemuziekgezelschap Excelsior bracht haar muzikale hulde. Directielid A.H. Leeuwerke sprak de hoop uit dat Geertruida Griet ‘nog vele jaren de vorstin onder de leveranciersters en leveranciers mocht blijven’.

Behalve Geertruida Griet was er nog meer hoog bezoek die dag: na de opening kwam ’s middags ook prins Bernhard de nieuwe Melkfabriek bewonderen. Waarschijnlijk smaakten de melkproducten hem goed: Koninklijk Paleis Soestdijk was namelijk klant bij VGM, de toenmalige eigenaar van de Melkfabriek.